Waarom Timemanagement niet werkt

volle kracht vooruitKalm aandoen!

Doe toch rustig en luister goed naar jezelf. Dat advies hoor ik vaak aan mensen die te druk te zijn of stress ervaren. Mooie woorden. Maar HOE doe je dat dan in vredesnaam. Die vraag stellen veel leidinggevenden in deze hectische tijd. Ik deel dan mijn ervaring.

Vroeger kreeg ik vaak te horen: “doe toch eens kalm aan”. Maar ik genoot van de vele activiteiten, sporten, vrienden, mijn werk. Ik had energie genoeg. Waarom moest ik dan kalm aan doen? Dat een ander alleen van het er aan denken, al moe werd, daar kon ik niets mee. Wel kreeg ik de boodschap mee: “jij bent niet goed zoals je doet:” Gelukkig heb ik dat “cadeau” nooit echt aangepakt. Ook ik heb dat rustig aan, geprobeerd. Maar dat werkte bij mij averechts.

Op volle kracht

Als ik iets doe, wil ik het met 100%, op volle kracht, doen. Ik ontspan in actie. Zit ik dan nooit stil? Ja zeker wel. Ik lees graag een goed boek, mediteer soms, of hang op zondag bij mooi weer heerlijk in mijn hangmat. En dan geniet ik ook die 100%. Maar ik ontspan ook door lekker in de tuin werken, vrijwilligerswerk op de scouting of hardlopen.

Maar als ik dingen op 70-80% moet doen, het zogenaamd rustig doe, word ik niet blij. Dat brengt me juist onrust. Ik heb geleerd dat 100 % iets te doen en dan te pauzeren, wel werkt.

Zoeken naar rust

Waarom nu dit persoonlijke verhaal? Omdat ik bij veel leidinggevenden merk, dat ze zoeken naar hun eigen tempo: Hoe hard moet ik werken, wanneer is het goed genoeg? Er zijn zoveel dingen die moeten, hoe doe ik dat. Delegeren werkt niet, inwerken en uitleggen duurt te lang. Er wordt van alle kanten aan mij getrokken: door werknemers, leidinggevende en gezin. Hoe houd ik nu mijn hoofd boven nog water?

Timemanagement is niet DE oplossing

Nu lijkt de simpelste oplossing: doe iets aan timemanagement. Ga je taken afbakenen. Daar zijn mooie instrumenten voor. Ga taken delegeren. Met het Eisenhouwerkwadrant deel je de taken in urgent en belangrijk in. Je maakt op basis daarvan een keuze wat je gaat doen. Maar als je alles belangrijk vindt, wordt ook alles urgent…

De pomodorotechniek waarbij je per dag je tijd in deelt in periodes van 25 minuten (een ‘pomodoro’= tomaat) en dan geconcentreerd werkt aan je taak. (de ontdekker gebruikte een kookwekker gevormd als tomaat) Deze 25 minuten worden gevolgd door 3-5 minuten pauze. Daarna start weer een nieuwe pomodoro.

Natuurlijk Ritme

Alle drie prima technieken, die je een stuk verder kunnen helpen. Maar er ontbreekt nog iets wezenlijks. Want ondanks deze kennis, lukt het veel leidinggevenden niet hun ritme en rust te vinden. Het (h)erkennen van hun eigen natuurlijke ritme mist.

Daarom doe ik als natuurcoach deze oefening met klanten: Loop eens op je eigen tempo en kijk wat je ervaart. Daarna laat ik ze een periode veel langzamer, een stuk veel sneller lopen en tenslotte stilstaan. Daarbij is steeds de vraag om opmerkzaam te zijn wat zij zien en zelf ervaren tijdens deze intervallen. Aan het eind laat ik ze mij volgen in de diverse tempo`s. Zo worden ze zich bewust van wat die tempo`s met hen doen. De één ervaart rust door langzamer te lopen. Het ander juist in het stilstaan. Weer een ander voelt zich energiek door snel te lopen, maar ontdekt dat hij dit niet constant moet doen. En het steeds moeten volgen van mijn tempo, blijkt voor de meesten erg vermoeiend.

Stilstaan bij jouw ritme

Door hen te laten experimenteren met wat (niet) goed voelt, ontdekt men het eigen natuurlijke tempo. Als we dit dan vertalen naar de dagelijkse situatie, vinden ze mooie, onverwachte, oplossingen. Soms is dat rust nemen door te sporten, of vaker een korte pauze nemen bv even de post te halen. Of ontdekt men wiens tempo men meestal volgt, dat van jezelf of van een ander. Heeft men in de ochtend of middag meer energie. Hoe merkt men dat energie daalt of hoe bewaakt men de energie? Door deze inzichten, maken ze wel die nieuwe stappen. Vaak al concreet de volgende dag!

Heb jij aan het eind van de dag nog een hele takenlijst over? Voel je dat je steeds tekort schiet of ben je opgejaagd? Ga dan eerst op zoek naar je eigen ritme. De loopoefening kun je zelf in je eigen omgeving doen. Pas daarna genoemde timemanagement technieken toe. Ik hoop dat je zo leert naar jezelf en jouw ritme luisteren. Weer lekker aan het werk gaat. (Of dat nu rustig of snel is 😉 )

Zelf op stap?

Ben je benieuwd hoe je met meer energie en regie jouw rol als leidinggevende invult? Of hoe de natuur bij een actueel vraagstuk in jouw organisatie kan worden ingezet?.

Dan kom ik graag met je in gesprek!  Daarvoor bied ik je gratis en vrijblijvend een Op Stap gesprek aan. Klik hier om een Op Stap gesprek aan te vragen.

Tijdens dat gesprek onderzoeken we de specifieke situatie van jou of je jouw organisatie en zal ik kijken hoe ik jou verder op pad kan helpen.

Ik zie er naar uit om je te spreken en met je op pad te gaan!

kalm aan doen

Interessant? Deel 't met je netwerk!Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *