Groei in jouw natuurlijk leiderschap

Leidinggeven aan anderen, begint bij leiding geven aan jezelf.

Afgekapt en ontworteld...

Ken je dat gevoel? Je bent leidinggevende of ondernemer. Je hebt al een tijd geen inspiratie en plezier meer in je werk. Je voelt je steeds meer vastgelopen. Niet meer gewaardeerd op je werk, door je team. Herken je dit:

 • Spagaat tussen eisen van je werk en jouw hart voor de mensen in je team
 • Geen grip op je team, de situatie
 • Lichamelijke klachten, hoofdpijn of buikpijn
 • Geen zin of energie voor sport, werk of hobby
 • Schuldgevoel, omdat je niet aan alle verwachtingen voldoet
 • Moeite met grenzen stellen en nee zeggen
 • Last van negatieve emoties (boosheid, frustratie) en stress
 • Geen energie voor je partner of kinderen

Kortom: wat maakt dat jij niet meer jezelf bent of jezelf voelt als leidinggevende of ondernemer?

Leren zelfverzekerd en met zelfvertrouwen leiden?

Hoe oefen je nu jouw leidinggevende rol goed uit?

Je wilt elke dag aan de slag vol zelfvertrouwen en plezier.  Een functie waar je energie uit je werk krijgt en geniet van de samenwerking. Waar mensen samen voor het resultaat gaan. Waar jij van betekenis bent en gewaardeerd wordt.

Je wilt gewoon lekker ontspannen thuiskomen. Leuke dingen doen, tijd en energie over hebben en genieten van je gezin, partner of hobby’s.

Gedoe op de werkvloer beu!

Maar soms is de samenwerking zwaar en moeizaam geworden:

 • er wordt van alle kanten aan je getrokken
 • je moet leidinggeven aan een team waar gedoe en geroddel is
 • medewerkers functioneren niet, klagen, werken elkaar tegen
 • je moet iedereen steeds (meer) controleren
 • organisatieveranderingen moeten snel worden ingevoerd

Terwijl je niet weet welke richting je op moet gaan, maar iedereen wel naar jou kijkt om het geheel te leiden. Jij steeds harder je best doet om alle ballen in de lucht te houden, op het werk en thuis. Maar hoe harder je je best doet, hoe meer het jou ontglipt.

Soms lijkt het of andere leiders hun leiderschap wel natuurlijk en vloeiend uitoefenen. Maar intussen heb jij geen idee wat je aan jouw situatie kunt doen. Wil jij dat natuurlijk leidinggeven ook leren? Weer in je kracht staan?

Natuurlijk leiderschap

Goed leiderschap en organisch samenwerken gaat niet vanzelf, maar is wel te leren, heb ik ontdekt. Natuurlijk leiderschap begint altijd bij je eigen 'IK'.

Met weten wie je bent, waar je voor staat. En wat je wel en niet kunt. Dat is ook leren omgaan met zaken die je liever voor anderen verstopt. Zoals je onzekerheid, angst of irritatie. Maar die zaken belemmeren je nu net om tot bloei te komen als krachtig leider. ‘Nee’ zeggen, jouw mening uiten en eerlijk zijn, is vaak lastig. Bijvoorbeeld bij complexe situaties, veranderingen die je moet doorvoeren of als je pijnlijke besluiten moet nemen. Natuurlijk en krachtig communiceren, staan voor wat jij wilt, is dan júist belangrijk.

Anders kiezen

Hoe kom je nu wel verder? Misschien heb je zelf al eerder acties genomen of zelfs al eens coaching geprobeerd. Denk je nu: “Ja, dat weet ik allemaal wel, maar het werkt niet voor mij" Of: ”Zo simpel is dat niet in mijn organisatie”

Dat is mogelijk. Maar mijn ervaring is, dat het wel anders kan. Dat iedereen kan groeien in leiderschap. Er zijn altijd stappen mogelijk. Ik leer je graag welke.

Ook jij kunt dit leren

 • effectiever zijn in je rol als leidinggevende
 • keuzes maken die echt bij jou passen
 • krachtig zijn door je kwetsbaar opstellen
 • beter omgaan met stress en spanning
 • met meer zelfvertrouwen naar anderen jouw grenzen aangeven
 • een betere balans tussen werk en privé krijgen
 • zelf regie nemen en met zelfvertrouwen bepalen hoe je met toekomstige situaties omgaat

Kortom, je kunt een natuurlijk leider worden door de natuur en je intuïtie als leermeester te gebruiken. In die natuur wordt al miljoenen jaren succesvol samengewerkt. Je leert technieken die direct toepasbaar zijn in je eigen (werk-) omgeving.

De natuur als onze leermeester

Leren van en in de natuur werkt voor leidinggevenden, consulenten, projectleiders en meewerkend teamleiders. Vaak heeft men last van de problemen op de werkvloer  in de communicatie met een team en de samenwerking. Het zijn vaak de mensen-mensen die vastlopen in hun leiderschap. Dit Leiderschapprogramma is speciaal voor jou, als jij dit wilt:

ontwikkelen

 • groeien in natuurlijk leiderschap
 • natuurlijker samenwerken met medewerkers en teams
 • leren omgaan met veranderingen en weerstand
 • anders omgaan met stress en (werk)druk
 • leren over je intuïtie en van de natuur (wijsheid)
 • verdieping en zingeving in je functie

Niet geschikt voor iedereen!

Ben jij iemand die:

 • alleen geïnteresseerd is in heel snel je doel halen?
 • er stellig van overtuigd is dat in je situatie eerst nog iets anders moet veranderen, voordat je hieraan kunt beginnen?
 • niet van plan is je kaarten eerlijk op tafel te leggen?
 • alles al weet en zich niet graag laat verrassen?
 • niet openstaat voor intuïtie en gevoel?
 • niets met de natuur heeft?

Dan is dit programma (nog) niet voor jou.

Maar…

Ben je het getwijfel en gedoe zat, ben je leergierig en wil je echt jouw natuurlijk leiderschap vergroten? Dan nodig ik je uit voor een Op Stap gesprek. Dan wordt dit een heel bijzonder en effectief pad voor jou en je team.

Wat klanten zeggen

Er zijn veel meer leidinggevenden en ondernemers die met dezelfde zaken geworsteld hebben. Hieronder lees je enkele van hun uitspraken.

Lia richt zich op veranderingsprocessen.

Op een heel plezierige en directe wijze liet Lia mij zien hoe (ongewenste) patronen een functie vervullen, en dat je daar afscheid van moet willen nemen. Dat gaf ruimte voor een nieuwe stap.

Gonny Dubbink
Leidinggevende

Ik raad Lia aan wanneer je bereid bent onderzoek te doen naar je eigen functioneren, wanneer je onder ogen kan en wil zien dat je zelf een aandeel hebt in wat er gebeurt om je heen. Lia stelt de juiste vragen, houdt je een spiegel voor en geeft je tijd en ruimte om te verwerken wat er gebeurt. Door de veiligheid die ze biedt, durfde ik te springen.

Claudia Bidoggia
glaskunstenaar

Investeren in jezelf

En…? Durf jij te springen? Overweeg jij ook een langdurige en blijvende verandering?

Dan is dit programma iets voor jou. Een intensief traject van gemiddeld een half jaar. Want gedrag blijvend veranderen, kost nu eenmaal tijd en energie. En ja, dat vraagt een investering van jou.

In geld investeer je:      € 2795,- Ex. btw.

Gemiddeld investeer je in tijd een dagdeel per week aan de oefeningen die je thuiskrijgt. Je kunt dus in je eigen tempo en op je eigen tijd werken aan je groei.

Wil je meer, dan kan dat ook.

Misschien twijfel je nog. Vind je het spannend…

Dat is het ook!

Maar bedenk eens: wat als je die sprong nu niet neemt. Kun en wil je zo door blijven gaan? Wat gebeurt er dan?

 • je raakt je passie en energie kwijt
 • je ervaart elke dag gedoe en klagen om je heen
 • er is dreigend ziekteverzuim in je team of bij jezelf
 • medewerkers, klanten en familie blijven je overvragen
 • jij zit steeds in tijdnood omdat je geen prioriteiten stelt
 • resultaten vallen tegen of blijven uit
 • verlies van je baan of onderneming dreigt
 • je blijft worstelen en hopen ‘dat het volgende week vanzelf beter wordt’

En misschien heb je zelf nog meer zaken waar jij tegenaan loopt. Als je bovenstaande vervelende situaties niet meer wilt, investeer dan nu eens in jezelf!

Wie gaat je helpen?

Hallo, ik ben Lia van Loo. Gespecialiseerd in leiderschap. Vanaf mijn 16e werk ik met groepen en teams en heb ik me verdiept in hoe leiderschap werkt. Zowel binnen het jeugdwerk als groepsleider en later als manager binnen zorg en welzijn. Ook ik heb als leidinggevende met reorganisaties, ziekteverzuim en lastige teams geworsteld en mijn eigen weg gevonden.

Ik ontdekte dat je als leidinggevende daarbij zelf een bepalende rol speelt. Dat samenwerken niet altijd vanzelf gaat, maar zeker wel te beïnvloeden is. Mijn managementervaring en bedrijfskundige opleiding gaven me inzicht in succesvolle leiderschapsmethodes en technieken.


Unieke methode, de natuur als leermeester

De natuur is een bekende bron van rust en energie. Stress vermindert, je concentratie neemt toe. Door letterlijk buiten te zijn, in een andere omgeving, kom je sneller tot nieuwe inzichten. Leer en groei je sneller.

Ik gebruik de natuur als symbool van wat er in jouw leven of jouw team gaande is. Hierdoor kom je (weer) in contact met jouw waarden, wat jouw wortels zijn, wat jouw kracht geeft. Buiten in de natuur help ik je met oefeningen, vragen en wat er op ons pad komt, naar antwoorden waar jij wat mee kunt. Zodat je groeit in jouw leiderschap.

Deze inzichten, tips en tools heb ik met velen gedeeld. Ik bied je een steun of zo nodig een duwtje in de rug; niemand hoeft het alleen te doen!

Veel leidinggevenden hebben dit al ervaren. Jij straks ook?

Wil jij groeien als leider?

Deze € 2795,-  is een bijdrage die totaal niet in verhouding staat met de ontwikkeling en groei die jij als persoon en zakelijk behaalt. 

Ik verwacht dat jij wanneer je over een half jaar terugkijkt dat dit het moment van doorbraak is geweest voor jou.

Gras groeit niet sneller door eraan te trekken. Maar wel door tijd te nemen om het te voeden, water en aandacht geven. Door het onkruid te wieden, kun je wel organiseren dat jouw gras groener wordt dan dat van de buren.

Wil je investeren in jezelf als leider? Meld je dan aan voor het gratis Op Stap gesprek. Dat is een kosteloos en vrijblijvend telefoongesprek van ongeveer 30 minuten waarin we bespreken wat je nodig hebt en of ik je kan helpen.

Bij dit halfjaarprogramma krijg je:

* 3 dagen individuele training

Op een prachtige locatie op de Sallandse Heuvelrug gaan we in de ochtend de natuur in. We doen een aantal oefeningen om bewust te worden van belemmerende denkpatronen. Je ervaart meteen wat jij anders kan doen. Na een heerlijke en gezonde lunch, ga je in de middag verder. Je leert een aantal concrete nieuwe stappen zetten. Daarmee kun je in jouw praktijk verder oefenen en zo de volgende dag al groeien in je leiderschap.

* 2 dagdelen in de natuur

We werken aan het thema dat op dat moment aandacht nodig heeft. Denk aan dingen als: loslaten, grenzen stellen of anders communiceren. Je leert concrete technieken om hier anders mee om te gaan.

* persoonlijke hulp afgestemd op jouw werk- of privésituatie

Je krijgt gedurende het traject mijn persoonlijke begeleiding en hulp om toe te passen wat je geleerd hebt.

* 5 x 30 minuten persoonlijke coaching (telefonisch of via Skype)

Ongeveer een week na elke buitendag plannen we een gesprek om je te ondersteunen met je opdrachten en oefeningen. Meestal is deze 5x voldoende. Is er meer hulp nodig? Dan krijg je die en plannen we gewoon een extra gesprek in. Natuurlijk zonder meerkosten.

* Evaluatiegesprek

Met het evaluatiegesprek krijg je een maand na de laatste afspraak zicht op wat je zelf hebt bereikt en waar je nog verder in wilt groeien.

Bonussen:

* Werkboek met gerichte opdrachten en oefeningen

Hiermee ga je concreet op je werk of in je privéleven acties en oefeningen uitvoeren, waarmee je meteen stappen zet. Van alle oefeningen krijg je ook een pdf, zodat je ze altijd opnieuw kunt gebruiken. Met deze oefeningen werk je zelfstandig tussen de natuursessies door aan je natuurlijk leiderschap. Zo kun je ook na het traject voor jezelf blijven oefenen en groeien.

* Ondersteuning op afroep

Hierdoor kun je bij vragen waar je tegenaan loopt of bij onverwachte situaties mij even kort consulteren, zodat je weer zelf verder kunt. Ondersteuning kan via e-mail of telefoon worden gevraagd.

Starten:

Ik heb per maand voor maximaal 3 leidinggevenden tijd om dit traject te starten. Wil jij één van die 3 zijn, meld je dan nu aan voor het kosteloze Op Stap-gesprek waarmee we vooraf bekijken wat jij nodig hebt en of ik je kan helpen.

Enkele veelgestelde vragen:

* Een half jaar? Is dat niet erg lang?

Het programma duurt gemiddeld een half jaar, maar dat wil niet zeggen dat je zo lang op resultaten hoeft te wachten. Sterker nog: de eerste resultaten zul je al zien in de eerste dagen van je deelname. Gedurende het hele traject zul je merken dat je telkens concrete stappen zet op weg naar het leiderschap dat jij wilt.

Het programma is zo opgezet dat je een half jaar lang maximale hulp krijgt bij de ontwikkeling van je natuurlijk leiderschap, op allerlei verschillende manieren. Alles is erop gericht om jou in werk en privé grote stappen te laten zetten en om een blijvende verandering te creëren. Iedereen loopt daarbij zijn eigen pad in een eigen tempo.

* Wat als ik fysieke beperkingen heb?

Het programma is niet gebaseerd op fysieke uitdagingen, maar is juist afgestemd op jouw tempo en mogelijkheden. Een goede conditie is geen vereiste.

* Moet het altijd buiten?

Nee, dat hoeft niet. Maar het buiten zijn heeft wel een grote meerwaarde ten opzichte van coaching binnen 4 muren. Buiten werken maakt deze methode juist succesvoller. Dat zul je zelf ook gaan ervaren. Maar de oefeningen en technieken werken ook binnen, alleen minder sterk. Je hoeft trouwens niet elke dag naar het bos of strand. Je oefent de technieken gewoon in je eigen leef- en werkomgeving.

* Ik ben niet zo`n zweverig type; past dit wel bij mij?

Dan heb je geluk. Ik sta met mijn voeten in de Twentse klei, stevig op de grond. Maar dat maakt me niet onverschillig voor mijn intuïtie en wat ik kan leren van en in de natuur. Dit programma geeft je juist concrete resultaten en technieken waar jij mee verder kunt als leider.

Twijfel je nog?

Weet je nog niet of dit programma bij jou past of heb je andere vragen? Meld je dan aan voor een kosteloos Op Stap gesprek. We bekijken in een telefoongesprek van een half uur samen wat het beste bij jou past om jouw leiderschap te vergroten.

100% geld-terug-garantie


Natuurlijk wil ik je laten groeien in je leiderschap en zorgen dat je tevreden bent. Dus merk je na dag 1 dat het programma toch niet goed aansluit bij jou, dan kun je zonder problemen uitstappen als je me binnen 24 uur na deze startdag een mail stuurt.

Je krijgt jouw geld terug, minus de kosten van de eerste dag. Je loopt dus geen enkel risico. Is mijn programma niet wat je ervan verwachtte, dan krijg je toch je geld terug, zonder gezeur.

Het lijkt me leuk een tijd met je mee op weg te gaan en te onderzoeken hoe jouw leiderschap tot bloei kan komen.

Ga je mee samen op stap?

Tot ziens!
Natuurlijke groet,
Lia van Loo