Wie is Lia

Aangenaam, ik ben Lia van Loo. Gespecialiseerd in leiderschap. Vanaf mijn 16e leid ik groepen en teams. Heb ik me verdiept in hoe leiderschap werkt. Zowel binnen het jeugdwerk als groepsleider en later als manager binnen zorg en welzijn. Uit ervaring weet ik hoe lastig reorganisaties, ziekteverzuim en teams kunnen zijn. Maar ook hoe geweldig het is als je samen een project tot een succes maakt. Wanneer je trots op elkaars prestaties bent.

Unieke methode

Ik heb een eigen methode ontwikkeld met de natuur als leermeester. De natuur is een bekende bron van rust en energie. Stress vermindert, je concentratie neemt toe. Door letterlijk buiten te zijn, in een andere omgeving, kom je sneller tot nieuwe inzichten. Leer en groei je sneller. Ik ben sparringpartner bij vragen over jouw leiderschap en het gedoe op de werkvloer. Door mijn praktijkervaring en jarenlange ervaring als adviseur, trainer en (team)coach heb ik de kennis en expertise om je optimaal te ondersteunen

Ik koppel mijn kennis van kennisbedrijfskundige en veranderprocessen met natuurwijsheden van oude volken, de seizoenen en gebruik maken van je intuïtie.​

Buiten in de natuur help ik je met concrete oefeningen en technieken je leiderschap te vergroten. Ik gebruik de natuur als symbool van wat er in jouw leven, of jouw team, gaande is. Hierdoor ontdek je wat jou van nature richting en kracht geeft. Je komt eerder tot de essentie en ontdekt je eigen innerlijke wijsheid en kracht. Je leert focussen op wat je wel wilt.

Veel mensen belemmeren zichzelf soms met gedachten en de natuur werkt dan verfrissend. Je leert concrete stappen om jouw punten aan te pakken. Het is mijn doel jou je eigen antwoorden te laten vinden. Ik geloof dat iedereen diep vanbinnen heel goed weet wat hij/zij wil. Het is juist de gezamenlijke zoektocht om dat (terug) te vinden. Ik kan je daartoe uitnodigen, ondersteunen, en prikkelen. Dat is soms spannend, maar altijd waardevol.

Lessen uit de natuur?

.....We maakten de koppeling naar zijn team. Martin ontdekte dat hij zijn team weinig zonlicht (complimenten en aandacht gaf) en er soms strijd was om zijn aandacht te krijgen. Joris is echt een verbinder in het team. Hij heeft wel zelf voldoende drive om zich naar anderen uit te strekken. Daar kan Martin gebruik van maken. Ook ontdekte Martin dat elk teamlid wel wil groeien, maar bij de een gaat dat snel. Bij een ander is dat niet zo zichtbaar, of wordt die groei belemmerd. Hierdoor kreeg hij handvatten om anders met zijn team om te gaan.....

Ik woon in Nijverdal en geniet daar regelmatig van de Sallandse Heuvelrug. Al vanaf kind ervaar ik de rust en energie die de natuur mij geeft. De seizoenen en het weer geven een natuurlijk ritme aan waar je als mens baat bij hebt. Zo leerde ik mijn eigen ritme, waardoor ik beter in balans ben. Ontdekte ik mijn drive.

Mijn interesse voor natuurvolken en hun natuurwijsheid groeide. Ik ben daar als volwassene naar op zoek gegaan via reizen en boeken.

In Amerika kwam ik letterlijk in contact met Indiaanse natuurwijsheden, hun verhalen, symbolen en kennis. In Australië leerde ik van en met de Aboriginals en in Europa over de oude Kelten. Ik leen die ideeën uit een oud verleden en maak ze modern en relevant voor jouw leiderschap.

Australië

Pondorosa Pines USA

Mijn liefde voor natuur en kennis deel ik ook via de scouting. Een van de grootste leiderschapsprogramma`s voor jongeren. Waar samenwerken en uitgaan van ieders kwaliteiten voorop staan. Het is prachtig werk om jongeren en leiding te inspireren in en met de natuur.

Deze inzichten en lessen uit de natuur hebben mij veel geleerd in mijn werk als manager en mens. Dat gun ik anderen ook en deel ik daarom graag via     ’t Buitenlab.

Ga ik jou op mijn pad aantreffen? Maak een vrijblijvend een afspraak voor een kosteloos en vrijblijvend  Op Stap gesprek om te bespreken wat jij van de natuur wilt leren als leider voor jezelf en jouw team.